Maak gebruik van Captcha's op je contactformulieren

  • 6-8-2023
  • 12:53

De kans is groot dat je gebruik maakt van contactformulieren op je website. Deze zijn natuurlijk super handig, maar kunnen ook potentieel gevaarlijk zijn als ze niet goed beveiligd worden. Een kaal formulier zonder enige vorm van beveiliging kan worden gebruikt door bijvoorbeeld spammers. Deze sturen dan met behulp van jouw contactformulier spam naar allerlei adressen via jouw website. Dat wil je natuurlijk niet. 

Een manier om dit te stoppen is gebruik maken van een Google Captcha op je website. Een Captcha zorgt ervoor dat bots/spammers niet zomaar je formulieren kunnen gebruiken, omdat er een extra laag van beveiliging op je formulier zit. Deze extra laag is ontzettend moeilijk te omzeilen door bots. Een robot kan namelijk niet de menselijk vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld de vraag 'selecteer alle auto's snapt een spamrobot niet en zal hier afhaken'

Een vaak gebruikte Captcha is bijvoorbeeld ReCaptcha van Google. In ons captcha artikel vertellen we iets meer hierover en kan je ook vinden hoe je dit instelt op je Wordpress website en formulieren.

Vragen over het bovenstaande artikel of hulp nodig bij installatie? Stuur een bericht naar servicedesk@senlmedia.nl of via ons ticketsysteem.

Bron informatie: Vimexx.nl

« Terug